VwT3Westy.reismee.nl

Skrotbilar…..maar Wesly nemen we weer mee!

Bij Tingsryd even snel bij de bakker brood gehaald en op een leuke picknickplek in Ryd ontbeten.

Op het internet hebben we even gelezen over het ontstaan van de autobegraafplaats. Er liggen auto's uit de jaren 60-70. De begraafplaats heeft veel media-aandacht gehad en er zijn lokaal discussies gevoerd of de auto's daar mochten blijven liggen. Uiteindelijk vond men het toch een meerwaarde om te laten zien wat er met de auto' s gebeurd wanneer de natuur en de tijd vrij spel krijgt. En het schijnt een heuse toeristentrekpleister geworden. Erg mooi maar ook wel treurig gezicht hoe de eens veel gebruikte auto's te ruste zijn gelegd. Vermoedelijk nadat ze eerst ontdaan zijn van de nog overgebleven nuttige onderdelen....Automerk en type waren lastig te achterhalen. Van de ene auto was niet meer over dan wat roestige platen, andere auto's waren nog redelijk in goede staat. We denken nog een vwt2 te hebben gezien...maar ook daarvan niet helemaal zeker.

Regenlaarzen hadden handig geweest, het water heeft hier en daar voor modderige aangelegenheden gezorgd... Jammer ook dat de zon zich niet echt liet zien. Naast auto's vonden we ook andere afgedankte gebruiksproducten; fietsen, een kookstel en oven ed.

Ook nog een verdwaalde paddenstoel gespot.

Nadat we genoeg roest gezien hebben (dan valt de roest op Wesly errug mee) vervolgen we onze weg naar Kriastianstad, een route langs de zuidkust van Zweden. We stoppen nog even langs een leuk meertje waar gezwommen wordt.

Kristianstad is wel weer een stad van redelijk formaat. We slenteren wat door de stad en het naastgelegen park. We eten sushi (nadat we de stad nogmaals hebben rond gelopen op zoek naar een sushitent).

Na het eten rijden dan nog een stukje verder door naar Hamstad, daar willen we een camping zoeken....Natuurlijk komen wij weer lekker laat aan en vinden we de camping niet leuk genoeg. Dus nog maar ‘even' verder rijden. Op de toeristenweg komt vast wel een picknickplek....Hmm...net de laatste 6 liter diesel in de tank gegooid en in het rood en geen bezinestation of picknickplek te bekennen.....Gelukkig toch nog kunnen tanken met de creditkaart bij een onbemande tankstation.

Nu kunnen we rustig nog even doorrijden...Bij Falkenburg crossen we door gamle stan en zien een paar campers onder de brug, met een groot bord verboden te overnachten in een camper...(in 3 verschillende talen) tjaaaa daar kunnen we niet echt omheen dus nog maar even verder zoeken (de campers die er stonden waren Duits....zij lezen vast geen Engels/Zweeds/...??!). Uiteindelijk ergens een bordje campers zien staan dus besluiten we daar te kijken, de borden raken we kwijt maar we vinden wel een plek aan het water in een windmolenpark (best uniek)...Prima!

Eva

Wat een ontzettend gave foto's van dat autokerkhof!! En wat zijn jullie sushiverslaafd zeg, haha!