Ryd was het niet…

Vanmorgen vroeg op...Om 5:30u gaat de wekker. Er ligt een boot op ons te wachten. Het is dezelfde boot als op de heenweg, met alleen heel veel meer passagiers. We varen om 7:20u weg en komen rond 10:30u aan in Oskarham. Oskarham; waar je voor 1 euro nog 2;5 uur kan parkeren, wat meer tijd is dan je eigenlijk nodig hebt voor het dorp. Als je even op de oudste en langste bank ter wereld hebt gezeten heb je het eigenlijk ook wel weer gehad. De bank (Langa Soffan) is 72 meter lang en in 1867 gebouwd met uitzicht op de haven.

Via Linkopping rijden we naar Ryd. Elia wilde graag naar het autokerkhof in Ryd (waar kennelijk ook oude vw busjes liggen). In het plaatsje aangekomen heeft Elia ergens de weg gevraagd naar het autokerkhof, maar helaas de jongen wist niet waar Elia het over had (vreemd, maar oké zou kunnen!)....Dan toch maar even bij de Mc Donalds (goed excuus.....) op internet gezocht en wat bleek.......we zaten in het verkeerde Ryd, heel fijn. 180graden de verkeerde kant op gereden vanaf Oskarham, dat betekent dus ongeveer 200km voor niks gereden....hmmm... Dan moeten we maar even kijken of Jongkopping wat te bieden heeft. Het is niet in de lonely planet vermeld, maar je weet het nooit. We nemen de toeristische weg (aangegeven met een bloem), wat ligt aan 1 van de grotere meren van Zweden (Vattern). Lange tijd geleden dat we weer op een toeristenweg gereden hebben. Langs de weg en al eerder in Zweden vinden we overal bordjes met RUM. En wij maar denken dat er overal rum aangeboden werd

Langs een meer dat we richting het centrum passeerden wordt waarschijnlijk een triatlon georganiseerd. We rijden verder om ergens eten te koken en waar kan dat beter dan op een plek naast de snelweg met een wegrestaurant, een Mc Donalds, een Burger King en een Max (ook een friterie)....Een enorme beproeving, maar de aardappelpuree met mais en kipschnitzel smaakte best lekker

Op zoek naar een parkeerplek (via een enorme omzwerving in de bushbush) vinden we uiteindelijk in Tingsryd een goede picknickplek om te overnachten.