VwT3Westy.reismee.nl

Gotland- Visby!

Vanmorgen wakker geworden na een brakke nacht. Terwijl Elia nog even lag te slapen wandel ik even langs de kliffen van Visby. Het is zondagochtend en de plek is geliefd bij wandelaars en hondenuitlaters.

We gaan op de fiets langs het toeristenkantoor in de haven om te kijken wat er te doen is op het eiland. We nemen een kaart mee van het eiland en krijgen een aantal tips, in de lonely planet staat maar weinig info over Gotland. Eerst Visby maar eens bekijken. De haven van Visby heeft een aantal leuke restaurantjes en een aangelegd strandje. Het is eind van de middeleeuwse week en dat wordt vanavond afgesloten met een feest. Overal lopen mensen in middeleeuwse klederdracht en binnen de stadsmuren is er een leuke middeleeuwse markt.

Ze hebben allerlei handwerk en eetkraampjes. Aan de waterkant kan je zelfs in een bad.

In het midden van de markt is er toneel en wordt er muziek gemaakt. Het is echt super gezellig en leuk aangekleed.
In de hoek kunnen we ook nog even de stadsmuur beklimmen en het hele spektakel ook nog even van boven aanschouwen.

Elia probeert even later ook nog even met pijl en boog een appel raak te schieten maar hij mist toch nog wat Wilhelm Tell skills.

Op het plein in het centrum wordt het grote festijn voorbereid.

De winkelstraatjes rond de torget zijn echt super leuk, kleine schattige theehuisjes, snoepwinkels en interieurwinkeltjes. En dan vinden we de bioscoop en aangezien Elia nog heel graag naar Captain America 3d wilde halen we alvast kaartjes. Daarvoor eerst nog even heerlijk gegeten op een terras van een Frans restaurantje. De crème brulee verdiend volgens Elia een dikke negen. Na de film nog even door de stad gewandeld, waar het feest nog vol op bezig was, er was een koor, een band, vuurspuwers etc.

Een leuke stad en een geslaagde dag. We slapen nog maar een nachtje op de picknickplek om morgen verder over het eiland te trekken.