VwT3Westy.reismee.nl

On the Artic Circle!

We hebben weer ontzettend mooi weer. We ontbijten typisch Fins met een ronde broodkorst met een gat erin. Ik ben de naam alweer vergeten (was vast onuitspreekbaar....), het was ook niet echt voor herhaling vatbaar. Combinatie van oud brood en roggebrood zeg maar...Vanaf de overnachtingsplek tot aan Rovaniemi is het nog 190 km, aangezien het Santa Park op maandag gesloten is kunnen we rustig aan doen. Langs de vele meren die we langs rijden treffen we overal wel een cafeetje waar je meteen kano's ed kan huren. Een groot nadeel van Finland is dat je bij de tankstations (in het Noorden iig) niet met een buitenlandse pas kan betalen. Daar hadden we in Noorwegen geen last van.... Een beetje raar voor een land wat mee doet aan de EU vinden wij, alhoewel wij ook niet zeker zijn of de benzinestations in Nederland alle buitenlandse passen accepteren. Er staan in Finland (zeker in de kleine dorpjes) opvallend veel benzinestations pal naast elkaar, dat ze zo naast elkaar kunnen bestaan is onbegrijpelijk.....Ook vinden we in Finland weer de Liddl, heel stiekem toch wel weer fijn om af en toe ook wat vertrouwde boodschapjes te doen. We komen langs een bord met daarop Santa's road, dus we komen in de buurt!!

En daar zijn we dan....bij Santa Claus village, het kantoor van de kerstman (de beste man is al naar huis!), een aantal restaurantjes, een postkantoor en wat souvenirwinkels op de poolcirkel. Het is even onduidelijk wat het verschil is tussen de Santa Claus village en Santas Park, maar bij navraag komen we erachter dat het laatste meer een attractiepark is...Dat moeten we morgen dan maar even bekijken. We lopen hier even rond, halen wat kaartjes om dit keer met poolcirkelstempel te versturen

Wink

Op naar Rovaniemi's stadscamping (Ounaskoski Camping). Een gezellige camping aan het water (klein strandje ernaast) en op loopafstand van het centrum, met goede faciliteiten. Zo nu Elia maar eens inmaken met tafeltennis....hihi (het is wel duidelijk wie het blog schrijft hè? Maar dit keer was het echt waar!!) We merken aan de zon duidelijk dat we op de poolcirkel zitten, helaas gaat de zon weer gewoon onder en wordt het weer donker....dat is wel weer even wennen!