VwT3Westy.reismee.nl

Harstad…..of toch niet….

Lekker uitgeslapen, gedouched, boodschappen gedaan, getankt en banden weer opgepompt, klaar voor vertrek. We gaan richting Harstad. Hier schijnt een zwembad in een grot gemaakt te zijn en staat ook nog een gerestaureerd kanon uit de tweede wereldoorlog. Eerst nog even ergens brunchen om 1600u.... Ferry van Flesnes naar Refsnes (jaja, het zijn verschillende plaatsen). We kwamen tegen 20.00u aan en helaas zowel Adolf kanon en het zwembad (Grottebadet) logischerwijs al gesloten, en het restaurant (wat het beste restaurant van Noorwegen zou moeten zijn) hebben we ook overgeslagen en dat was dan Harstad.... Elia vindt Harstad een beetje een pauperstad, en heel erg goed bijgehouden is het ook niet. Het schijnt wel een belangrijke plaats van de Vesteralen te zijn.... We krijgen hier meerdere smsjes en een telefoontje uit NL om te vragen of alles goed is, er is in Oslo een bomaanslag gepleegd en op een dichtbij gelegen eiland is er geschoten. Wij zijn gelukkig al een tijd weg uit Oslo, maar wat een drama zeg, heftig voor de mensen daar.

Brug over naar vaste land, we verlaten de Vesteralen en rijden verder over een klein stukje van de King Olavs road (E10), daarna houden we de E6 en E8 aan naar Tromso, wat nog 300km is. Hoogstwaarschijnlijk zullen we ergens onderweg overnachten. Wat ons opvalt is dat ze in Noorwegen veel dezelfde plaatsnamen gebruiken. Dan denken, huh hier zijn we toch al geweest, maar dan is het toch echt heel ergens anders. Zoals het plaatsje A, dat ligt op de Lofoten maar ook op Vesteralen (wat toch echt niet heel ver uit elkaar ligt...). We passeren meerdere jachtgebieden, die met bordjes zijn aangegeven, geen wonder dat wij hier geen rendieren kunnen spotten..... Nog 130km tot Tromso.

joop hoornweg

hoi marleen en elia,

prachtig die verhalen. met een glimlach lees ik ze. het lijkt wel als je ze leest er zelf een beetje bij bent.
fijne tijd nog.

groeten,
joop

ArNan

Zo ik ben bij! Wat maken jullie veel mee en wat zijn jullie aan het genieten. We hebben mee genoten. Veel plezier nog! Dikke knuffel, ArNan