Lofoten

Vanmiddag door A gelopen, op zich wel een grappig vissersdorpje op het meest zuidelijke puntje van de Lofoten. De Lofoten staan bekend om de visserijtraditie. In Ahet is er ontzettend druk, heel veel toeristen, net klein Volendam. In een winkeltje gedroogde gezouten (stok)vis gekocht en even later spreken we een Belgisch echtpaar met een T3.

We rijden naar Reine, een onwijs mooi dorpje (vanaf een afstandje hebben we een mooi uitzicht over het dorp). We besluiten daar even een koffie te drinken op een leuk terrasje.

We rijden naar Fredvang, maar behalve een mooie omgeving niet veel te zien (of wij hebben wat gemist?).

Rijdend over de Lofoten spotten we een aantal roofvogels en ontelbare mooie bruggen die de kleine eilandjes met elkaar verbinden. De Lofoten worden dan ook niet voor niks de parels van Noorwegen genoemd.

We passeren een super mooi wit strand met blauwe zee (even wanen we ons op een tropisch eiland). En wat boffen we met het weer, stralend zonnetje! (helaas nog te koud voor een duik!)Hier op het strand dan nog maar eens proberen de vlieger op te laten. Er staan een aardige wind dus dat ging goed!

Op een mooie picknickplek aan het strand (Skagsandenbeach) gekookt, gegeten en genoten van het uitzicht.

Na een korte wandeling door het dorp heb je het ook wel weer gezien, het is maar een klein dorpje. Als we even verder rijden passeren we een ezel, die hadden we nog niet eerder gezien! We zoeken weer een mooie overnachtingsplek en eindigen aan een meer in Rolvsfjord. Op sommige drukke toeristische plekken mag je niet kamperen, wat meestal vrij duidelijk wordt aangegeven......

Weer mooie foto's! xx