Oslo it is....
Het is echt super mooi weer, wat heerlijk. Vanaf de camperplek fietsen we direct de natuur in, bergje op en bergje af...Pfffff vermoeiend, maar ontzettend mooi. We komen uit bij de wijk Bygdoy (het binnenste gedeelte van het Oslofjord). We kopen een Oslopas om 24 uur gratis te reizen en daarnaast geeft het voor veel musea vrije toegang. We besluiten als eerste naar het Fram museum te gaan. Het museum vertelt het verhaal van de Noorse poolexpedities welke in het teken stonden van de wetenschap. Dit opmerkelijke schip is het meest noordelijk en het meest zuidelijk geweest van alle schepen op deze wereld. Fram werd in 1892 gebouwd.

Erg boeiend museum, wat een ontberingen die mannen allemaal hebben doorstaan. Vanaf Fram fietsen we naar Stranden, een superleuke drukke boulevard, met allerlei eettentjes. Op het hoekje staat een straatartiest, we blijven even kijken en liggen in een deuk om de oorspronkelijk uit Australië afkomstige komiek Kenny Lightfoot.

We fietsen door de stad, wat in Oslo niet al te makkelijk is, geen duidelijke bewegwijzering of fietspaden in tegenstelling tot wat we gewend waren van Zweden en Denemarken. Nu blijken in en rond het centrum veel gebieden voetgangers zones te zijn, dat verklaard misschien het een en ander. We fietsen naar het Akershusslot, gebouwd in 1299 en biedt uitzicht op het Oslofjord. Het slot is menig maal doelwit geweest van een aanval in het verleden, maar het staat er nog goed bij, en ook hier inclusief mannetjes in pak die de wacht houden.

Daarna komen we langs het nieuw gebouwde Operahouse. Een super mooi modern gebouw, grappig detail is dat je er ook over het dak kan lopen.

We dachten even richting het techniek museum te fietsen.....maar dat bleek toch wat te ver. We fietsen door allerlei multiculti achterwijken, met een overvloed aan indiaanse, Turkse en Japanse toko's/restaurantjes. Al heel wat sushi tenten gepasseerd .....mmmmm, we hadden in Zweden al een sushikit in ‘huis ‘ gehaald om zelf te maken, dus dat moet nog even wachten. We komen uiteindelijk bij Slottsparken, de Koninklijke tuinen die het Koninklijk paleis omringen. Van hieruit maar weer terug naar de haven. We halen wat broodjes bij een supermarkt en gaan lekker op een bankje aan het water zitten en genieten van de zon!

Het valt ons op dat Oslo een heel ander publiek trekt dan de andere tot nu toe bezochte hoofdsteden. In Oslo treffen we echt allerlei verschillende soorten groepen mensen, alternatieve mensen, jonge meiden die zich net iets te sexy gekleed hebben voor hun leeftijd, veel joggers, zwervers en sjofele figuren oh en ja niet te vergeten toeristen (zoals wij).. We vinden Oslo leuk, maar net iets te groots en massaal.
Ja Oslo is gaaf he? Goeie foto's ook weer! Jullie zien er zo heerlijk ontspannen uit!
Het is allemaal zo mooi,ik ben heel blij voor jullie!!!!! Ik hou van jullie!!!!!xxxxxxxp