Van Jutland via Funen naar Saeland
Van Billund naar Odense 103km
Van Odense naar Kopenhagen 165km
Vanmorgen voor vertrek richting het eiland Funen een paar uurtjes naar het Aquadome geweest, het zwemparadijs van Billund en heel Scandinavië (als we de brochures moeten geloven). Het was wel geinig, maar voornamelijk de glijbanen deden het hem.

Onderweg vanaf Jutland naar Kopenhagen kom je eerst op het eiland Funen, we rijden over de lillebealtsbro (brug). Op Funen ligt de derde grote plaats van Denemarken ‘Odense', daar hebben we even een snelle stop gemaakt. Het dorp staat bekend als geboortedorp van Hans Christian Andersen. We lezen in de Lonely planet dat Mr HCA himself echter ontkent te hebben gewoond in het huis wat nu als toeristentrekpleister gebruikt wordt. Ach ja, nou ja, wij hebben het gezien en doen gewoon net alsof....het is een schattig huisje, in een schattig straatje. Achter het huis werd in een parkje de verhalen van HCA opgevoerd door de jeugd, erg grappig om te zien, maar wij volgden er natuurlijk vrij weinig van in het Deens. Ook kenden we de verhalen niet goed genoeg om het te kunnen plaatsen, hoewel we de prinses op de erwt er nog uit konden halen. Verder dan dat en ‘de kleine zeemeermin' kwamen we niet. Jullie?

Na deze stop weer de camper ingedoken, na wat twijfels wel of niet naar Mon (vanwege de krijtrotsen) en Roskilde (vanwege het Vikingenmuseum), toch besloten maar meteen naar Kopenhagen te rijden. Om van Funen naar Sealand te komen, reden we over de aardig dure tolbrug Storebeltsbro (€30). We komen tegen 20.45 u aan in Kopenhagen. De camping (Absalon) is gelukkig nog open, maar er is weinig charme te vinden. We koken op de camping een lekkere pasta en besluiten de volgende morgen toch een ander plekje op te zoeken.